Paul Kagie

drs. Paul (P.E.) Kagie

Fractievoorzitter

Lees het interview met Paul uit 2023:

“43 miljoen voor nieuw Design Museum? Waanzin!”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Na een lange carrière binnen het publieke domein ben ik nu officieel met pensioen. Dit geeft me nog meer de ruimte om me in te zetten voor onze mooie gemeente. Als raadslid beweeg ik me graag dwars door de wijken en dorpen heen; van Vinkeloord tot Bokhoven of Maaspoort. Want voor mij betekent het raadslidmaatschap: invulling geven aan volksvertegenwoordiging. En dat gebeurt vooral buiten, niet op het stadhuis. In mijn vrije tijd ga ik graag eropuit. Samen met mijn partner fietsen we regelmatig door de rijke omgeving van ’s-Hertogenbosch. Of ik pak de racefiets, de Ardennen zijn dichtbij! Met mijn kinderen bezoek ik jaarlijks een voor ons aansprekende stad, maar ik lees ook graag een krantje in de zon. De rijkdom van het leven zit in de eenvoud.”

“Ik geloof sterk dat de kansen binnen onze samenleving ook daadwerkelijk in de samenleving zélf zitten. Samen met vrijwilligers en bewoners ben ik bijvoorbeeld betrokken bij de jaarlijks terugkerende zomerterrassen, de realisatie van de wijkbus (waarvan er meer volgen) en de Leefbaar Servicepunten. Zomaar een greep uit de initiatieven waar we uitgaan van de kracht van de inwoners van ’s-Hertogenbosch.”

Foto van Paul Kagie die bij een drukke parkeerplaats staat bij de Lidl aan de Oude Vlijmenseweg

“Ik sta hier aan de Oude Vlijmenseweg. De verkeersveiligheid is hier ver te zoeken. Een groeiend probleem. Ook in onze wijken en dorpen is veel onveiligheid in het verkeer. Automobilisten en motorrijders vertonen roekeloos rijgedrag. Het zorgt voor overlast, maar vooral ook voor onveilige situaties. We kennen tal van locaties waar dit rijgedrag de buurt in zijn greep houdt. Neem de Vutter, waar dagelijks vele kinderen oversteken om naar school of het sportcomplex te gaan, of de Kruisstraat in Rosmalen. Het stadhuis kan niet wegkijken. Het is tijd om in te grijpen, door bijvoorbeeld te handhaven met flexibele flitspalen die je op elk moment kan verplaatsen. Tilburg rekent op deze manier al langer met hufterig rijgedrag af.”

“En een nieuw Design Museum aan de Citadellaan; een plan waar de coalitie maar liefst 43 euro miljoen voor uittrekt. Om mee te beginnen. Dit terwijl we een bestaand Design Museum hebben dat rendeert en nog geen 10 jaar oud is. Waanzin, we kunnen dat belastinggeld veel beter besteden!”