Rene van den Kerkhof

drs. René (R.M.J.) van den Kerkhof

06 51 75 02 03 Nevenfuncties
  • Projectleider stedelijke ontwikkeling gemeente Tilburg

Waar zet raadslid René van den Kerkhof (D66) zich voor in en wat doet hij in zijn dagelijks leven? We stellen je aan hem voor in deze video op YouTube.

Lees het interview met René uit 2023:

“Groots denken én doen”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Allereerst ben ik getrouwd met Anouk en samen hebben we drie kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. We wandelen veel met onze hond naar de binnenstad of we gaan de natuur in. Of allebei, dat kan uiteraard ook in deze geweldige stad, direct grenzend aan de natuur! Samen met mijn gezin ga ik graag langs bij vrienden of familie en sport ik regelmatig. Naast mijn werk als fractievoorzitter ben ik projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Waalre. Daar zet ik me, net als vanuit de Bossche politiek, in voor het realiseren van meer woningen en betere centrumvoorzieningen.”

Investeren in voorzieningen

“Om in de toekomst goede en betaalbare voorzieningen in ’s-Hertogenbosch te behouden, is het van belang dat we groots denken én doen. Door lef en visie te tonen en door te investeren in stedelijke voorzieningen. Zoals in het nieuwe theater, de Spoorzone en de nieuwe huisvesting van Weener XL. Een ander voorbeeld is Huis73 in de Hinthamerstraat, waar ik op de foto sta. De raad nam recent een historisch besluit om fors te investeren in het onderkomen van Huis73 en daarmee deze grote, laagdrempelige voorziening toekomstbestendig te maken. Een plek voor iedereen om talenten te ontdekken en ontwikkelen. Van wezenlijk belang voor het bieden van gelijke kansen aan iedereen in onze gemeente!”

Foto van René van den Kerkhof die voor Huis73 staat bij de blauwe fiets

“In een maatschappij waarin polarisatie toeneemt, is het belangrijk dat óók in onze lokale democratie iedereen een kans krijgt. Een burgerberaad kan polarisatie tegengaan. Daarom heb ik samen met collega-raadsleden in 2021 het initiatief genomen voor een burgerberaad in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hierbij komt een groep gelote inwoners na beraad tot concrete voorstellen aan de politiek. Dit kan gaan over onderwerpen als het klimaat, wonen en zorg. Het komend jaar gaat het dan eindelijk gebeuren: het eerste Bossche burgerberaad gaat van start! Als raadslid kijk ik reikhalzend uit naar alle aanbevelingen die inwoners de lokale politiek meegeven.”