Freek van Genugten

Freek (F.G.F.) van Genugten

Fractievoorzitter 06 25 13 54 03 Nevenfuncties
  • Secretaris/beleidsmedewerker bisdom ’s-Hertogenbosch
  • Bestuurslid Museum Krona te Uden
  • Bestuurslid Kerkelijke Instelling Sint Gregorius
  • Secretaris stichting Open Kerken

Waar zet raadslid Freek van Genugten (CDA) zich voor in? We stellen hem aan je voor in deze video op YouTube.

Lees het interview met Freek uit 2023:

“Samen bouwen aan een mooie gemeente!”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Op de eerste plaats ben ik getrouwd met Neeltje. Samen hebben we één dochter en we zijn in blijde verwachting van een tweede kindje. Naast mijn politieke werk als raadslid én fractievoorzitter, ben ik tevens secretaris van de bisschop. Met een sociaal hart span ik mij dagelijks in om een bijdrage te leveren aan de toekomst van de gemeente ’s-Hertogenbosch en het geluk van mensen. In mijn overvolle agenda maak ik daarnaast ook graag ruimte voor hardlopen, wielrennen en voor bourgondische momenten met mijn vrienden en familie.”

Hinthamerstraat

“Ik sta in de Hinthamerstraat omdat dit een voorbeeld is waar je als politiek écht het verschil kunt maken. Ik ben er trots op dat deze straat door de inzet van het CDA de komende jaren aantrekkelijker wordt; minder verkeer(overlast), minder coffeeshops, meer ruimte voor voetgangers en fietsers en vooral meer groen. Een gebied in de binnenstad waar het voor inwoners, bezoekers en ondernemers dus fijner wonen, werken, winkelen en uitgaan wordt. Een fijne en veilige leefomgeving moet geborgd zijn in alle dorpen en wijken binnen onze gemeente. Daar maak ik me dan ook hard voor!”

Foto van Freek van Genugten in de Hinthamerstraat

Voor volgende generaties

“Ambities voor de toekomst van de gemeente moeten groot zijn. Tegelijk mogen we onze ogen niet sluiten voor de zorgen van vandaag. Daarom ben ik aan de slag voor mensen in armoede en schulden, ouderen en jongeren in eenzaamheid, en voor de krapte op de woningmarkt. We maken keuzes voor vandaag én morgen. Want: hoe geven we onze Bossche samenleving door aan de generaties van de toekomst? Dat is het rentmeesterschap van deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat de keuzes die we vandaag maken, van invloed zijn op het doorgeven van een gezonde en vitale samenleving én leefomgeving. Dit doe ik dan ook met aandacht voor het samenleven, sport en cultuur, klimaat en bedrijvigheid. Ik ben trots op ’s-Hertogenbosch; laten we samen verder bouwen aan een mooie gemeente voor onze inwoners!”