Freek van Haren

Freek (F.J.) van Haren

Nevenfuncties
  • Adviseur Sociaal Domein bij Bonvue

Lees het interview met Freek uit 2023:

“Positieve Bossche politiek!”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ook naast de gemeenteraad denk ik graag na over maatschappelijke vraagstukken. Daarom werk ik een aantal dagen per week voor adviesbureau Bonvue. Als team helpen wij maatschappelijke organisaties, zoals gemeenten en zorginstellingen, met moeilijke opgaven en veranderingen.”

“’s-Hertogenbosch staat voor mij voor een energieke en warme gemeenschap, maar ook voor de ruimte om jezelf te zijn. Overal zijn Bosschenaren en verenigingen die zich inzetten voor elkaar en voor onze wijken en dorpen. Een goed voorbeeld daarvan is hier bij Wijkwerkplaats Oost. Een bijzondere plek waar verschillende vrijwilligersorganisaties zorgen dat iedereen mee kan blijven doen in onze samenleving, ook met een kleine beurs. Maar hier zit ook KOO. Bij de wijkpleinen helpt de gemeente op een laagdrempelige manier iedereen met vragen of zorgen. Vrijwilligers en professionals die samen, zonder bureaucratie en drempels, onze Bossche zorg vormen. Daar maak ik me graag sterk voor in de politiek.”

Foto van Freek van Haren buiten bij de Wijkwerkplaats Oost

“Het leukste aan onze gemeente vind ik de verscheidenheid ervan. Van levendige stadswijken tot gezellige dorpen en van onze bruisende binnenstad tot verborgen plekjes. Zoals de natuur aan de Maasoever. Dat moeten we koesteren. Door meer te investeren in de openbare ruimte en belangrijke voorzieningen zoals sportverenigingen, maar ook door het Wijk- en Dorpsbudget beter te gebruiken. Buurtbewoners weten beter dan de gemeente welke problemen aangepakt moeten worden. Ik zeg, geef hun de ruimte om bijvoorbeeld verkeersproblemen op te lossen en de veiligheid in de buurt te verbeteren.”

“Daarnaast zet ik me in om meer mensen aan het werk te kunnen helpen. Ik ben trots op onze succesvolle aanpak, maar er staan nog teveel Bosschenaren die wel willen werken aan de kant. Hen begeleiden naar werk met om- en bijscholing, het bestrijden van laaggeletterdheid en het saneren van schulden is belangrijk, want we hebben iedereen nodig!”

“Als raadslid probeer ik zoveel mogelijk de wijken en dorpen in te trekken en bijzondere initiatieven te ontmoeten. Gewoon luisteren naar de ideeën en de zorgen die mensen uiten en samen nadenken hoe dingen beter kunnen. Positieve politiek noem ik dat. Als lezers leuke tips hebben, deel ze dan vooral met mij!”