Hanneke Welten - van Doremalen

Hanneke (J.P.M.) Welten – van Doremalen

Fractievoorzitter 06 20 68 32 69 Nevenfuncties
  • Voorzitter Cliëntenraad zorgcentrum Annenborch Rosmalen

Waar zet raadslid Hanneke Welten van de VVD zich voor in? En wat doet zij in haar dagelijks leven? We stellen haar aan je voor in deze video op YouTube.

Lees het interview met Hanneke uit 2023:

“Een gastvrije stad biedt luisterend oor!”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Naast mijn raadlidmaatschap ben ik ook voorzitter van de Cliëntenraad van zorgcentrum Annenborch. Met de vergrijzing is het zaak dat de steeds groter wordende groep ouderen niet alleen goede zorg krijgt, maar ook niet eenzaam wordt. Een mens heeft mensen nodig. Sterker nog, het zien en spreken van anderen is van levensbelang om ‘zin in de dag’ te houden. Als raadslid draai ik al een tijdje mee. Ik voel me gevleid opnieuw te zijn herkozen als fractievoorzitter. Dit vraagt om het voortouw nemen, besluitvaardigheid, maar ook om een stukje ondersteuning van de jongere fractiegenoten. Ik doe dat met veel plezier!”

“Als portefeuillehouder van onder andere dienstverlening vind ik dat er, ondanks de inzet op dat terrein, nog ruimte is voor verbetering. We zien dat inwoners zich nog te vaak niet gehoord voelen, of van het kastje naar de muur gestuurd. Een goede dienstverlening vraagt om begrijpelijke communicatie én om inlevingsvermogen. Inwoners kloppen nu vaak bij de gemeente aan vanuit een verplichting. Maar we willen hen juist het vertrouwen geven dat ze ook voor vragen, ondersteuning of een luisterend oor hier aan het goede adres zijn. Een gastvrije stad biedt dat!”

Foto van Hanneke Welten op een schommel in de speeltuin in de wijk 't Ven

“Op een veilige en schone leefomgeving heeft de inwoner recht. De openbare ruimte moeten we daarom goed onderhouden. En dat het voorzieningen biedt waar behoefte aan is. Bij verjonging van een wijk is de behoefte aan speelruimte groter. In de wijk ’t Ven, waar je mij hier ziet, speelt een dergelijke vraag. Ik zet me graag in om dit soort verouderde speeltuinen te vernieuwen en te voorzien van passende en veilige speeltoestellen. Ook een mooi voorbeeld is Vladerackenpark. De oude en inmiddels onveilige skatebaan wordt vervangen voor een nieuwe. Het is belangrijk dat we jongeren stimuleren om buiten te spelen en aan sport te doen. Dit komt hun gezondheid ten goede!”

“Het vertrouwen in de politiek staat onder druk. Dat vraagt om de inzet van ons als volksvertegenwoordigers. We moeten meer oog hebben voor ‘de noden van de burger’. Dat kan alleen door ons meer onder de inwoners te begeven, waardoor zij zich beter kunnen herkennen in onze inbreng. Gaan wij binnenkort het gesprek met elkaar aan?”