Jochem Huibers

Jochem (J.A.B.) Huibers

Fractievoorzitter 06 51 29 28 98 Nevenfuncties
  • Beleidsadviseur gemeente Maasdriel

Lees het interview met Jochem uit 2023:

“Verbinding door ontmoeting”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Samen met mijn vrouw en zoontje woon ik alweer 5 jaar in het mooie Rosmalen. Daarvoor woonden we in Den Bosch. Naast mijn politieke werk als raadslid en fractievoorzitter van Rosmalens Belang, ben ik beleidsadviseur maatschappelijke ontwikkeling bij een gemeente, met als specialisatie het jeugd- en sportbeleid. Ik zet me in om ervoor te zorgen dat een kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Naast al het werk onderneem ik graag dingen met mijn gezin, familie en vrienden. Zo kan ik genieten van een rondje op de racefiets en hardlopen, maar ook van al het bourgondische wat onze gemeente te bieden heeft.”

“Een dorp, wijk of straat is meer dan huizen van steen. Het heeft een eigen karakter. Dit wordt ingevuld door de mensen die er wonen. Eén van mijn speerpunten is dan ook dat iedereen mee moet kunnen doen en waar nodig hulp krijgt. Niet enkel de mensen die het hardste roepen, maar juist ook de stille stem. Dit bereiken we door ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en thuis voelt. Elkaar ontmoeten is daarbij cruciaal.”

“Ik sta hier op de Driesprong in Rosmalen waar veel mensen elkaar ontmoeten. Rosmalens Belang heeft ervoor gezorgd dat de Driesprong en het centrum van Rosmalen verder ontwikkeld worden. Passend bij het karakter van het dorp. Rosmalen heeft zijn karakter behouden. Iets waar we ons de laatste 26 jaar voor in hebben gezet. Ik vind het belangrijk dat we in alle wijken en dorpen van onze gemeente dit karakter kunnen behouden.

Foto van Jochem Huibers op de Driesprong in het centrum van Rosmalen

Na een jaar als raadslid is mij opgevallen dat de opgaven die voor ons liggen groot zijn. Hoe zorg je voor een goede balans tussen een leefbaar nu en een gezonde toekomst voor later? Het iedereen naar de zin maken is volgens mij niet mogelijk. Keuzes zijn niet altijd makkelijk en elke beslissing heeft een keerzijde. Daar moet goed naar gekeken worden, maar is soms ook moeilijk uit te leggen. Ik vind het dan ook belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. En ik doe mijn best ervoor te zorgen dat de hele gemeente de aandacht krijgt die het behoeft. De komende jaren ga ik me hiervoor inzetten, zodat we verder kunnen bouwen aan het karakter van onze dorpen en wijken en tegelijkertijd de keuzes die we maken helder kunnen uitleggen.”