Johan Kouwenburg

Johan (J.) Kouwenberg

Nevenfuncties
  • Duurzame beleidsmedewerker facilitair bij stichting SAAM* in Oss

Lees het interview met Johan uit 2023:

“Met alleen roepen bereik je niets”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Na ruim dertien jaar als basisschoolleerkracht te hebben gewerkt op verschillende scholen in onze gemeente, werk ik nu als beleidsmedewerker inkoop en facilitair bij stichting SAAM* in Oss. Ik regel een heleboel zaken voor onze 25 basisscholen. Goed om dat met een blik vanuit mijn verleden op de werkvloer te kunnen doen.”

De Groote Wielen

“Ik ben geboren en opgegroeid in de wijk Kruiskamp, maar woon nu al bijna vijftien jaar in De Groote Wielen met mijn vrouw en twee kinderen. Onze wijk is een nieuw stukje gemeente en mede daarom ben ik trots om als enige raadslid uit deze wijk dit deel van onze gemeente te mogen vertegenwoordigen. In onze jonge wijk wordt veel ontwikkeld en moet er nog gebouwd worden aan karakter. Daar hebben wij écht invloed op. Zeker in de coalitie waar wij als partij ook al heel lang onderdeel van zijn. De bestuursverantwoordelijkheid die daarbij hoort spreekt mij erg aan en neem ik heel serieus.”

Foto van Johan Kouwenberg die bij het water bij De Groote Wielen staat

“Ik houd mij onder andere bezig met duurzaamheid en openbare ruimte. Onze blik ligt met name op de wijken en dorpen in de gemeente. Zeker aan de oostzijde van de A2. Wij maken daar als Rosmalens Belang écht het verschil. Als je met mensen praat hoor je vaak de dingen die niet goed gaan. Het is verleidelijk om dan heel hard te gaan roepen, maar daar bereik je eigenlijk helemaal niets mee.”

FC Den Bosch

“Als supporter van FC Den Bosch hoor ik ook vaak wat er niet goed gaat. Als je dan filmpjes op sociale media voorbij ziet komen, waarin wordt geroepen wel even een supportershome te regelen, dan vraag ik mij af of mensen doorhebben dat het zo niet werkt. Door verantwoordelijkheid te nemen en breder te kijken, kun je echt resultaten bereiken. Dat is mij al gelukt bij moties over passende laadpunten en financiële participatie voor direct omwonenden van windmolens. Door te acteren op punten waarop je invloed hebt, kun je echt het verschil maken voor de inwoners van onze gemeente. Verantwoordelijkheid nemen en breder naar vraagstukken kijken zal ik daarom de komende jaren blijven doen. Want met alleen maar roepen bereik je niets.”