Joris Broekmeulen

Joris (J.) Broekmeulen

Nevenfuncties
  • Bestuursadviseur provincie Noord-Brabant

Lees het interview met Joris uit 2023:

“Zorgen van inwoners altijd serieus nemen”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “In de eerste plaats ben ik echtgenoot en vader van een dochtertje van een jaar oud. Hoe belangrijk ik mijn werk en de politiek ook vind, zij staan voor mij altijd op de eerste plaats. Daarom heb ik ook bewust voor deze foto bij de brug over de Maas in Empel gekozen, omdat ik hier graag met mijn gezin ga wandelen. Naast mijn werk als raadslid ben ik in het dagelijks leven bestuursadviseur bij de provincie Noord-Brabant. Ik richt me op de thema’s energie, milieu en circulaire economie. Dat is een hele leuke en uitdagende baan, met een grote diversiteit aan onderwerpen die rechtstreeks het gewone leven raken. Naast het werk in de politiek en voor de provincie, ga ik met mijn gezin graag langs bij vrienden en familie, lees ik graag boeken, ben ik een groot liefhebber van wijn en probeer ik ook nog een paar keer per week te gaan sporten.”

Foto van Joris Broekmeulen die bij de brug over de Maas in Empel staat

Mobiliteit

“In de gemeenteraad houd ik me namens de Bossche VVD bezig met mobiliteit, dus eigenlijk alles wat met verkeer, vervoer en infrastructuur te maken heeft. Maar ook met ruimtelijke ordening en grote stadsontwikkelingsprojecten, zoals bijvoorbeeld de Bossche Stadsdelta. Ik heb heel bewust voor de portefeuille mobiliteit gekozen, omdat ik dit persoonlijk het belangrijkste thema vind binnen het gemeentelijke bestuur. Met name verkeersveiligheid leeft ook enorm onder de inwoners die ik spreek en dat snap ik helemaal. Zo zijn er regelmatig ouders van veelal jonge kinderen die inspreken bij een raadsvergadering om hun zorgen te uiten over een verkeerspunt bij hen in de buurt. Dat zijn hele tastbare en concrete onderwerpen waar we als gemeentebestuur echt het verschil kunnen maken. We moeten de zorgen van deze mensen dan ook altijd serieus nemen.”

“Een ander belangrijk thema binnen de portefeuille mobiliteit is bereikbaarheid: snel en veilig je kunnen verplaatsen vind ik een voorwaarde voor een prettige gemeente. Het maakt niet uit of je dat met bus, fiets of auto wilt doen. Met name het openbaar vervoer schiet nog weleens tekort in mijn ogen. Zo doe ik er vanuit Empel met de bus veertig minuten over om op het centraal station te komen. Dat kan en moet beter!”