Osman (O.) Çifçi
Nevenfuncties- Trouwambtenaar
- Bestaanszekerheid Front office bij gemeente Tilburg
Lees het interview met Osman uit 2023:
Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ik ben geboren in de Muntel en getogen in de Kruiskamp. Daar woon ik nu, samen met mijn vrouw Fazilet en kinderen. Ik werk als coördinator bij Sensa Zorg, een multiculturele zorginstelling. Sinds mijn twaalfde draag ik graag mijn steentje bij aan een inclusieve samenleving. In 2013 werd ik politiek actief. Ik werd raadslid in 2015, maar heb ook een periode een bijdrage mogen leveren aan het landelijke partijbestuur van de PvdA. Naast mijn taken voor de gemeenteraad, zet ik mij actief in voor “De Kruiskamp Ons Buurtje” en ben ik voorzitter van de medezeggenschapsraad van Kindcentrum de Kruisboellijn. Ook kun je mij geregeld op het voetbalveld vinden. Als voetballer, maar ook als KNVB scheidsrechter.”
“Op bovenstaande foto ben ik te gast bij T.O.M. (Traject Op Maat). Jongeren krijgen hier ondersteuning bij het vinden van een passende opleiding en werk. Ze worden hier persoonlijk begeleid in wat ze willen doen en hoe ze over bepaalde drempels kunnen stappen. Ik kom hier graag om de jongeren meer te vertellen over de politiek en mijn politieke ervaring. Maar vooral wil ik hen meegeven dat hun stem heel waardevol is. Jongeren zijn de toekomst! Ik vraag ze niet om direct de gemeenteraad in te gaan, maar wel om lid te worden van een politieke partij waarin ze zich bij thuis voelen. Ik maak dan bijvoorbeeld gebruik van de stellingen uit de stemwijzer. Zo ontstaan interessante gesprekken en hele mooie ideeën!”
“Ik vind dat wij als raadsleden het gezicht moeten zijn van de samenleving. En dus ook het juiste voorbeeld moeten geven. Je mag natuurlijk een politiek standpunt hebben en in de raadsvergadering van alles zeggen. Maar laten we te allen tijde in gesprek blijven en elkaars mening respecteren. Want we zijn met elkaar Bosschenaar! Ik ga graag het gesprek aan met alle inwoners van onze mooie gemeente. Dat kan zowel fysiek als telefonisch. Maar kom mij vooral ook een keer bezoeken in het buurthuis, de zorginstelling waar ik werk, of stuur mij een uitnodiging. Want wij raadsleden hebben de plicht om de raadszaal te verbinden met de samenleving.”