Roos van der Kallen

Roos (R.F.) van der Kallen – van der Donk

Raadslid 06 20 63 18 92 Nevenfuncties
  • Vennoot in administratiekantoor Van der Kallen VOF

Waar zet raadslid Roos van der Kallen van Rosmalens Belang zich voor in? We stellen haar aan je voor in deze video op YouTube.

Lees het interview met Roos uit 2023:

“Ik zet me graag in voor onze jeugd”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ik ben inmiddels 70 jaar, maar naast het raadswerk werk ik nog halve dagen in mijn administratiekantoor. En als het mooi weer is, ben ik ook vaak in de tuin te vinden. Maar het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn familie. We hebben ook tien kleinkinderen die graag en veel bij opa en oma komen.”

“Zoals ik al zei houd ik ontzettend van de natuur. Ik ben geboren op een mooi plekje in de Nulandse Heide, een prachtig natuurgebied, waar we wat mij betreft ontzettend zuinig op moeten zijn. We hebben het in ’s-Hertogenbosch vaak over het Bossche Broek waar we allemaal zo trots op zijn. Maar we hebben in dit gedeelte van onze stad ook het gebied de Hooge Heide tussen Nuland, Rosmalen en Sint Michielsgestel, waar je prachtige zandverstuivingen ziet. De foto is gemaakt in de Nulandse Heide, vlak naast het snelfietspad F59 die door dit prachtige gebied loopt.”

Foto van Roos van der Kallen zittend op een bankje in de Nulandse heide

Belang sport

“Waar ik me ook graag voor inzet is onze jeugd. Die hebben het vaak niet zo makkelijk als wij dat vroeger hadden. Wat mij betreft moeten we kinderen zoveel mogelijk helpen om te voorkomen dat ze in de jeugdzorg terechtkomen. Waar ik mij onlangs nog hard voor heb gemaakt, is het sporten voor kinderen met autisme, een licht geestelijke beperking of andere psychische handicap. Deze kinderen hebben vaak nét een andere aanpak nodig dan andere kinderen. Ze vallen snel buiten de boot, omdat ze bij groepsporten in veel gevallen niet mee kunnen doen. De vele prikkels die ze ervaren maakt dat het lastiger wordt een sport te kiezen die bij hun past. Een gevoel van eenzaamheid ligt dan snel op de loer, omdat ze net dat beetje aansluiting missen. We hebben al best wat aanbod in de gemeente ’s-Hertogenbosch, maar het is voor deze kinderen en hun ouders nog niet altijd duidelijk waar ze terecht kunnen. Terwijl sporten juist een hele mooie invulling kan zijn van hun vrije tijd. Je lekker uitleven, plezier maken en mee kunnen doen, daar draait het om!”