Thijs van Rens

Thijs (M.G.H.) van Rens

06 30 46 91 61 Nevenfuncties
  • Fondsenwerver en relatiemanager D66

Lees het interview met Thijs uit 2023:

“Besluiten zichtbaar maken”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ik woon in Empel vlak langs het Maximakanaal. Vanuit daar fiets ik graag naar alle leuke plekken die onze gemeente heeft. Het stadion van FC Den Bosch, onze mooie binnenstad of de terrasjes op de Tramkade. Ook zoek ik graag mijn vrienden op of pak een goed boek. Daarnaast ga ik graag nieuwe dingen ontdekken met mijn vriendin, Julia. Bijvoorbeeld een concert in de Verkadefabriek. Naast mijn raadslidmaatschap werk ik op het partijkantoor van D66. Daar adviseer ik het Landelijk Bestuur en houd ik me bezig met integriteit. Ook stuur ik een klein team van adviseurs aan. Een mooie mix van landelijke en lokale politiek, waarbij je altijd met je idealen voor de samenleving en de vereniging werkt.”

Foto van Thijs van Rens bij het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat

“Ik sta hier bij het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat in Den Bosch. In 2021 hebben we het historische besluit genomen om de Bossche binnenstad autoluwer te gaan maken. Hier in de Hinthamerstraat is goed zichtbaar waarom dat nodig is. Voetgangers, fietsers en auto’s krioelen door elkaar, waarbij de auto wat mij betreft echt een vreemde eend in de bijt is. Ik kan het me niet voorstellen wanneer mijn ouders vertellen dat de A2 vroeger dwars door de binnenstad liep, of parkeren op de markt normaal was. Gelukkig is dat al een tijdje niet meer het geval. We trekken er nu hard aan om de binnenstad autoluwer te maken, zodat het een echt leefgebied wordt. In 2024 gaan we daar het resultaat van zien, beginnend waar we nu staan. Daarmee maken we een besluit ook zichtbaar voor iedereen.”

Samen iets betekenen

“Als raadslid kun je echt wat betekenen voor jouw gemeente. Beslissingen die we maken hebben invloed op elke Bosschenaar. Ik vind het belangrijk om daarbij altijd, met respect, met elkaar in gesprek te blijven. Ik geloof er erg in dat iedereen een steentje bij wilt dragen. Het is aan ons om er voor te zorgen dat dat ook daadwerkelijk kan. Dat betekent ook verder kijken dan het eigen blikveld en open naar elkaar luisteren. Dat geld ook voor ons als gemeenteraad. We hoeven tegenstellingen niet altijd op te zoeken. Dan kun je samen tastbare resultaten boeken.”