Wies Korver van Weegberg

Wies (M.A.J.T.) Korver-van Weegberg

06 50 82 17 96 Nevenfuncties
  • Projectleider bij Stichting BrabantZorg

Lees het interview met Wies uit 2023:

“Een steentje bijdragen aan onze samenleving”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Ik ben getrouwd en moeder van drie zonen van 15, 17 en 19. Je vindt me, vaak samen met hen of met vriendinnen, regelmatig in het theater of een museum. Ook wandel ik graag, wat gelukkig goed kan in Den Bosch en omgeving. Op die manier ontdek ik plekken in onze gemeente die ik nog niet zo goed kende voordat ik raadslid werd. Daarnaast werk ik bij BrabantZorg, een organisatie die zorg levert aan ouderen. Het doet me goed om via mijn werk een steentje bij te dragen aan onze samenleving. We proberen het laatste deel van het leven onze bewoners en cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. En eigenlijk doe ik dat als raadslid ook. Ervoor zorgen dat onze inwoners een zo fijn mogelijk leven hebben.”

Foto van Wies Korver bij het Martinushuis in Nuland

“Op de foto sta ik naast de heilige Martinus, een beeld bij de ingang van het Martinushuis in Nuland. Op die plek kwamen mijn werk als raadslid en mijn werk voor BrabantZorg samen. Dat was toen we een bestemmingsplan bespraken voor een aantal nieuwe woningen in Nuland, pal naast het Martinushuis. Natuurlijk wil iedereen graag meer woningen, maar waar en hoe hoog ze moeten worden, dat zijn punten waar we in kunnen verschillen. Ik heb de belangen daarom zorgvuldig afgewogen, goed naar omwonenden geluisterd en toen pas een keuze gemaakt. Een keuze die voor zoveel mogelijk mensen een verbetering betekent. Maar belangrijker nog is die keuze vervolgens goed uit te leggen aan alle betrokkenen, zodat mensen weer meer vertrouwen krijgen in de politiek.”

“Een ander onderwerp waar ik momenteel mee bezig ben, is de uitbreiding van het spoor door ‘s-Hertogenbosch. Begin 2024 begint de aanleg hiervan en als dat klaar is, gaan er dus ook extra treinen rijden. Vooral goederentreinen. Momenteel maak ik me hard om ervoor te zorgen dat deze treinen geen extra overlast gaan veroorzaken voor de mensen die in de buurt van het spoor wonen. Zoals bijvoorbeeld geluidsoverlast of extra trillingen. De wens is dat die overlast niet toeneemt, maar daarvoor moeten wel maatregelen komen. Het is fijn om bezig te zijn met concrete onderwerpen waar inwoners van onze gemeente beter van worden.”