Will Hoeben

Will (W.B.G.) Hoeben

06 25 01 30 70 Nevenfuncties
  • DGA Plan op Maat

Waar zet raadslid Will Hoeben van De Bossche Groenen zich voor in? We stellen hem aan je voor in deze video op YouTube.

Lees het interview met Will uit 2023:

“Het is de druppel die de steen uitholt”

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven? “Naast het raadslidmaatschap ben ik ondernemer. Wij hebben een zorgbedrijf dat verschillende vormen van begeleiding biedt aan (jong)volwassenen. Het zorgaanbod is divers; van dagbesteding, ambulante ondersteuning tot autisme- of jobcoaching. Daarnaast werken we aan integratieprogramma’s voor o.a. statushouders, vooral gericht op de praktische zaken op en rondom werk. Dat doen we vanuit Vught.”

Foto van Will Hoeben bij de dagbestedingslocatie van Plan op Maat op de Bossche Tramkade

“Je ziet me op bovenstaande foto op de Bossche Tramkade bij de dagbestedingslocatie van ons bedrijf Plan Op Maat. Ik denk dat de Tramkade een hele belangrijke functie heeft in onze toch wel behoorlijk aangeharkte stad. Dit rauwe stukje stad is organisch ontstaan. De ondernemers hebben met eigen middelen hun werkplek vormgegeven en gecreëerd. Die vrijheid heeft de sfeer gemaakt die de Tramkade nu uitstraalt. Ik ben trots op de pioniers die acht jaar geleden hier de durf hadden met niets te starten. Nu is het een gewilde plek. Naast de creatieve bedrijven heeft ook het uitgaansleven hier een eigen verhaal. De clubs en festivals zijn vernieuwend en alternatief. Vooral de jeugd heeft de Tramkade ontdekt als uitgaansplek. Het is duidelijk niet de plek van je oma, alhoewel ook die generaties overdag komen kijken. Interessant dus wat hier gebeurt. Onze cliënten voelen zich hier ook fijn. In de zomerse ochtenden alle boompjes en planten water geven is een dagelijkse ritueel. En ze doen mee aan verschillende projecten, zoals het maken van de regenwateropslag, de aankleding van het terrein of het opknappen en uitbreiden van de beeldbepalende letters. Dan zijn ze trots. Op die momenten is het echt hún werkplek.”

“Als raadslid ben ik actief in twee commissies: Bedrijvigheid en Omgeving. Dat doe ik al vanaf eind 2014. Als ik terugdenk aan die tijd valt het me op dat veel groene punten van De Bossche Groenen toen nog onbespreekbaar waren, maar vandaag de dag niet meer weg te denken zijn. Neem bijvoorbeeld het gasloos bouwen of bedrijfsdaken gebruiken voor energieopwekking. Zelfs een groen gemeentelijk energiebedrijf voor onze inwoners lijkt nu in zicht te komen! En dan zie je toch dat het de druppel is die de steen uitholt.”