Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Regenboogstad

Regenboogvlag voor stadhuis in 's-Hertogenbosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch is Regenboogstad. We zetten ons in om de acceptatie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te verbeteren. Dit doen we samen met COC Noord-Oost Brabant, Radar en GGD Hart voor Brabant.

Ben je lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender? Vul dan onze vragenlijst in. Wij onderzoeken wat jouw ervaringen zijn in jouw woonplaats. Voel je je veilig en geaccepteerd? Wat zou de gemeente kunnen doen om jouw positie te verbeteren?

Plannen en onderzoek

We ontwikkelden met partners in het onderwijs een onderwijsplan. Voor elk leerjaar en niveau uit het voortgezet onderwijs zijn er activiteiten om uit te kiezen. Met FC Den Bosch en de KNVB startten we het project Powerkicks. Dit om homo-acceptatie bespreekbaar te maken op het basisonderwijs. Mooie resultaten haalde Regenboogpartner Nos Baranka. Zij zorgen voor discussie onder Surinaams-Antilliaanse Bosschenaren over seksuele diversiteit.

Er is een onderzoek (pdf) geweest bij voetbalclubs. De acceptatie van homo’s in het voetbal is zeer positief. Men spreekt dit echter vaak niet openlijk uit. Elk jaar op Coming Out Dag (11 oktober) hijsen vele Bossche verenigingen en organisaties de regenboogvlag. Inmiddels hebben 5 amateurvoetbalverenigingen zich hierbij aangesloten.

Meer informatie

Hebt u vragen? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: i.koster@s-hertogenbosch.nl.