Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente 's-Hertogenbosch

Regenboogstad

Regenboogvlag voor stadhuis in 's-Hertogenbosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch is Regenboogstad. We zetten ons in om de acceptatie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) te verbeteren. Dit doen we samen met COC Noord-Oost Brabant, Radar en GGD Hart voor Brabant.

Uit onderzoek (pdf) blijkt dat de maatschappelijke acceptatie van LHBT’s groot is. De doelgroep ervaart dit echter niet altijd zo. Bovendien hebben LHBT’s meer te maken met onveiligheid en geweld. Op verschillende terreinen zetten Regenboogpartners zich in om hier aan te werken.

Plannen en onderzoek

We ontwikkelden met partners in het onderwijs een onderwijsplan. Voor elk leerjaar en niveau uit het voortgezet onderwijs zijn er activiteiten om uit te kiezen. Met FC Den Bosch en de KNVB startten we het project Powerkicks. Dit om homo-acceptatie bespreekbaar te maken op het basisonderwijs. Mooie resultaten haalde Regenboogpartner Nos Baranka. Zij zorgen voor discussie onder Surinaams-Antilliaanse Bosschenaren over seksuele diversiteit.

Er is een onderzoek (pdf) geweest bij voetbalclubs. De acceptatie van homo’s in het voetbal is zeer positief. Men spreekt dit echter vaak niet openlijk uit. Elk jaar op Coming Out Dag (11 oktober) hijsen vele Bossche verenigingen en organisaties de regenboogvlag. Inmiddels hebben 5 amateurvoetbalverenigingen zich hierbij aangesloten.

Meer informatie

Hebt u vragen? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: i.koster@s-hertogenbosch.nl.