De Gestelse buurt werkt!

We gaan samen aan de slag voor een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen. Dat doen we volgens het plan ‘De Gestelse buurt werkt’. Via deze webpagina blijft u op de hoogte.

Gemeente, politie, woningcorporatie BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent werken samen met bewoners aan de Gestelse buurt. Ze spraken met bewonersteam Gestelse buurt en andere buurtbewoners en maakten het plan ‘De Gestelse buurt werkt’. Dat plan gaat over hulp aan inwoners, veiligheid en openbare orde én over de huizen en inrichting van het openbaar gebied. Het plan geldt voor de komende 10 jaar, maar de organisaties gaan ook nu al aan de slag.

Bekijk de animatie op YouTube over de buurtvisie voor de Gestelse buurt.

Nieuwe mogelijkheden

Samen met bewoners werken we aan een mooie, veilige buurt waar bewoners prettig samenwonen. We helpen bewoners om werk te vinden. Jong talent en buurtinitiatieven worden gestimuleerd. Gezinnen met problemen helpen we samen op weg. En criminaliteit? Dat pikken we niet! Er komt ook aandacht voor mensen die de kans lopen om af te glijden in criminaliteit of voor mensen die zorgen voor overlast. Veiligheid gaat ook over het inrichten van het openbaar gebied.

Fijn wonen

De Gestelse buurt wordt mooier, groener en duurzamer. Verkeers- en parkeerproblemen lossen we op. Er komen zes nieuwe, duurzame flats en de oude flats van BrabantWonen worden gesloopt. Daarover leest u meer op de website van BrabantWonen. De openbare ruimte van de Guido Gezellelaan krijgt een opknapbeurt en er is extra aandacht voor het groen in de buurt.

Uitwerking van de plannen

De gemeenteraad heeft op 12 mei 2020 de buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’ vastgesteld voor de periode 2020-2030. Daarna zijn we samen met buurtbewoners en onze samenwerkingspartners BrabantWonen, Farent en de politie gestart met de verdere uitwerking en uitvoering van de plannen. In april 2021 spraken we over de valkuilen en kansen in onze samenwerking. Dat verslag vind je in dit bestand (pdf).

Blijf bij en doe mee!

Ben je benieuwd naar alle ontwikkelingen? Lees dan het voortgangsverslag van mei 2021 (pdf) en meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief via het digitale contactformulier. In Facebookgroep ‘De Gestelse buurt werkt’ delen buurtwerkers en bewoners regelmatig hun eigen updates uit de buurt.

Heb jij een vraag of opmerking? Wil je meedenken of meedoen? Dan horen we dat ook graag! Stuur dan een bericht via het digitale contactformulier