Aanpak coronacrisis

Alles is weer open

Nederland is weer open. Dat kan omdat ondanks de hoge besmettingscijfers, het aantal ziekenhuisopnames stabiel blijft. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. 

Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor de maatregelen die op dit moment nog gelden in de strijd tegen corona.

Basisregels

Corona is niet weg. Het blijft belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Deze helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand
  • Draag een mondkapje waar dat verplicht is of wordt geadviseerd.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen.
  • Ga je naar een drukke plek waar veel mensen zijn, doe vooraf een zelftest.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Gemeentelijke maatregelen

Om inwoners waar nodig te ondersteunen, kent ook de gemeente een aantal maatregelen. Om ervoor te zorgen dat die goed aansluiten bij de behoeften, blijft de gemeente in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties. We hopen natuurlijk dat iedereen de kracht heeft om zelf de draad weer op te pakken. Maar waar dat niet lukt, staan we als gemeente klaar om gepaste hulp te bieden. Raadpleeg voor meer informatie het actueel overzicht met maatregelen (pdf) in het kader van het Bosch Corona Herstelfonds.

Dashboard Gevolgen Corona

In het Dashboard Gevolgen van Corona staan actuele cijfers over de gevolgen van de coronacrisis. Daarin houden we de vinger aan de pols als het gaat om de economie, arbeidsmarkt, zorg, woningmarkt, veiligheid en andere beleidsterreinen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Bekijk het nieuwste Dashboard Gevolgen van Corona (maart 2022).

Tijdlijn

Al onze (eerdere) uitingen met betrekking tot het coronavirus zijn op de pagina Tijdlijn coronavirus terug te lezen.